رونمایی از لپ تاپ های لینوکسی جدید شرکت دل

رونمایی از لپ تاپ های لینوکسی جدید شرکت دل
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

در سال گذشته بسیاری از توسعه دهندگان حوزه فناوری اطلاعات به خوبی دریافتند که شرکت دل با تولید لپ تاپ لینوکسی XPS 13، کار را برای فعالان این بخش به خصوص برنامه نویسان آسان کرده است. اما این شرکت بزرگ در اقدامی جدید توانسته است workstation خود را نیز با اوبونتو توسعه دهد و از سایر شرکت های تولید کننده لپ تاپ پیشی بگیرد.
 اوبونتو یکی از توزیع‌های لینوکسی کاربر پسند است و توانسته در سالیان اخیر رشد بالایی در جذب کاربران ویندوز و تازه‌کار داشته باشد. بر همین اساس شرکت دل برنامه ریزی بسیار دقیقی را بر روی اوبونتو انجام داده است و پشتیبانی بسیار قوی از تمامی زبان‌های زنده دنیا از جمله زبان فارسی را دارا می باشد.
 
 مایکل دل، مدیر عامل و موسس شرکت دل، خود یکی از حامیان سیستم عامل لینوکس بوده و در سال ۲۰۰۷ تحت هدایت و سرپرستی وی، شرکت بزرگ دل به اولین شرکت ارائه دهنده OEM در لپ تاپ با لینوکس از پیش نصب شده تبدیل گردید. با اینکه تقریبا ده سال از این موضوع می گذرد، اما هنوز هم فروش لپ تاپ های لینوکس اوبونتو این شرکت، مشتریان خاص خود را دارد و روز به روز بر تعداد آنها افزوده می شود. طراحی لپ تاپ های جدید با مشخصات سخت افزاری بسیار بالا، روندی است که شرکت دل را در این زمینه نسبت به سایر شرکت های تولید کننده لپ تاپ منحصر به فرد ساخته است.
 

 لپ تاپ دل مدل XPS 13
  

 
 در سال گذشته، لپ تاپ XPS 13 به عنوان بهترین لپ تاپ شرکت دل در ارائه سیستم عامل لینوکس شناخته شد و نسخه جدید آن در سال ۲۰۱۷ نیز روانه بازار گردید. اما این دستگاه تنها لپ تاپ لینوکسی موفق دل نمی باشد و مدیران این شرکت در حال توسعه دستگاه های جدیدتر با قابلیت های ویژه هستند. در همین ارتباط بارتون جورج، مهندس ارشد شرکت دل می گوید: “تولید نسل بعدی لپ تاپ های اوبونتو بر پایه workstation برنامه ریزی شده است.”
 
 تمامی لپ تاپ های جدید دل دارای پشتیبانی بلند مدت اوبونتو ۱۶.۰۴ (LTS) هستند و به پردازنده های نسل هفتم Intel Core یا پردازنده های Xeon اینتل مجهز گردیده اند. همچنین استفاده از پورت تاندربولت ۳.۰ و پورت USB-C با سرعت۴۰ گیگابیت در ثانیه از دیگر مزایای این لپ تاپ های جدید است. پردازنده های Xeon به خوبی نشان می دهند که این لپ تاپ های جدید برای حرفه ای ها ساخته شده است.
 شرکت دل وعده داده است که در یک مدت زمان مشخص، مجموعه جدیدی از پنج لپ تاپ مجهز به سیستم عامل اوبونتو را در زمینه workstation طراحی کرده و به زودی آنها را در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. در حال حاضر دو لپ تاپ با مدل های ۵۵۲۰ و ۳۵۲۰ در دسترس می باشند که در وبسایت شرکت دل به فروش می رسند.
  

 لپ تاپ دل مدل 3520

 
 لپ تاپ دل مدل ۳۵۲۰
 لپ تاپ ۳۵۲۰ یک workstation در سطح اولیه است که با یک پردازنده اینتل ۲.۵ گیگاهرتزی چهار هسته ای و با مشخصات i5-7300HQ همراه با یک کارت گرافیک ۶۳۰ اینتل HD عرضه می شود. شما به راحتی می توانید این دستگاه را به یک پردازنده ۳ گیگاهرتزی E3-1505M v6 و کارت گرافیک Nvidia Quadro M62 نیز ارتقاء دهید. رم این دستگاه از ۴ گیگابایت شروع می شود و قابلیت ارتقاء تا ۱۶ گیگابایت را دارا می باشد. در ارتباط با ذخیره سازی ۳۵۲۰ باید عنوان داشت که حافظه این لپ تاپ از یک هارد درایو ۵۰۰ گیگابایتی آغاز می شود و قابلیت ارتقاء تا ظرفیت ۲ ترابایت و یا یک درایو حالت جامد یک ترابایتی (SSD) را دارا می باشد. همچنین صفحه نمایش این لپ تاپ ۱۵.۶ با حداکثر رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸ است. در حال حاضر قیمت این مدل در حدود ۹۰۰ دلار می باشد که نزدیک به ۱۰۰ دلار کمتر از قیمت آن با سیستم عامل Windows 10 Pro است.
  

 لپ تاپ دل مدل 5520

 
 لپ تاپ دل مدل ۵۵۲۰
 لپ تاپ ۵۵۲۰، سبک ترین لپ تاپ workstation ۱۵ اینچی شرکت دل محسوب می شود. این دستگاه در تنظیمات پیش فرض خود به یک پردازنده چهار هسته ای ۲.۸ گیگاهرتزی شرکت اینتل با مشخصات i5-7440HQ همراه با گرافیک ۶۳۰ اینتل HD مجهز می باشد. همچنین می توانید این لپ تاپ را با یک کارت گرافیک جدید Quadro M1200 شرکت انویدیا و یک رم تصویری ۴ گیگابایتی ارتقا دهید. حافظه رم این دستگاه از ۸ گیگابایت آغاز می شود و قابلیت ارتقاء تا ۳۲ گیگابایت را نیز دارا می باشد. در ارتباط با حافظه ذخیره سازی ۵۵۲۰ باید عنوان داشت که حافظه این لپ تاپ از یک هارد درایو ۵۰۰ گیگابایتی آغاز می شود و قابلیت ارتقاء تا ظرفیت ۲ ترابایت و یا یک درایو حالت جامد یک ترابایتی (SSD) را دارا می باشد. همچنین بر اساس سلیقه کاربران، امکان انتخاب دو صفحه نمایش ۱۹۲۰ در ۷۸۰ پیکسل و ۳۸۴۰ در ۲۱۶۰ پیکسل برای این دستگاه میسر می باشد. قیمت این لپ تاپ نیز از ۱۳۰۰ دلار آغاز می شود و همانند مدل قبلی، چیزی در حدود ۱۰۰ دلار ارزانتر از نسخه ویندوزی آن است.
  

 لپ تاپ دل مدل 7520

 
 لپ تاپ دل مدل ۷۵۲۰ و ۷۷۲۰
 workstationهای دیگری که قرار است شرکت دل آنها را با سیستم عامل اوبونتو روانه بازار کند، ۷۵۲۰ و  ۷۷۲۰ نام دارند که قرار است در روزهای آینده عرضه شوند. هنوز مشخصات کاملی در ارتباط با پردازنده های این دو دستگاه منتشر نشده است. با این حال تصور می شود که ۷۷۲۰ با یک پردازنده کبی لیک اینتل ارائه گردد. مقامات دل عنوان می کنند که این دستگاه در زمان عرضه خود “قدرتمند ترین workstation جهان” را یدک خواهد کشید.

   

لپ تاپ دل مدل 7720

 
 ۷۵۲۰ قرار است با یک صفحه نمایش ۱۵.۶ عرضه شود، در حالیکه ۷۷۲۰ دارای یک صفحه نمایش ۱۷.۳ است. هر دو دستگاه به کارت های گرافیک NVIDIA Quadro و یا Radeon AMD مجهز می باشند. هر سیستم قابلیت پشتیبانی از ۶۴ گیگابایت رم را دارا می باشد و ۷۵۲۰ دارای حافظه ذخیره سازی ۳ ترابایت است در حالیکه حافظه ذخیره سازی ۷۷۲۰ می تواند تا ۴ ترابایت افزایش یابد. قیمت دو دستگاه اخیر بسیار بالا خواهد بود، اما با توجه به قدرت سخت افزاری آنها از هر لپ تاپ استاندارد دیگری در رده بالاتری قرار می گیرند.  

 لپ تاپ دل مدل 5720

 
 لپ تاپ دل مدل ۵۷۲۰
 در آخر هم باید به دستگاه آل این وان ۵۷۲۰ اشاره کرد که قرار است در ماه آوریل روانه بازار شود. این مدل دارای یک صفحه نمایش ۲۷ اینچی با کیفیت ۴K، پردازنده نسل هفتمی Intel Core و یا یک پردازنده سری زنون با مدل E3-1200 V6 است. همچنین رم این دستگاه می تواند تا ظرفیت ۶۴ گیگابایت افزایش یابد. شایان ذکر است قیمت و زمان عرضه این دستگاه هنوز مشخص نشده است.
 هیچ کدام از دستگاه های معرفی شده در بالا برای کاربری عمومی طراحی نشده اند، چرا که از مشخصات سخت افزاری بالایی بهره می برند و در حقیقت مخصوص کاربران حرفه ای هستند.

  

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.