یکی از مهم ترین چالش های کاربران سیستم عامل محبوب مایکروسافت، زمان عوض کردن ویندوز است که بنا بر دلایل متعددی ممکن است هر چند ماه به آن نیاز پیدا کنید. دانستن زمان تعویض سیستم عامل کار سختی نیست و علائم متعددی برای این منظور به وجود می آید، اما بسیاری از کاربران نمی دانند که به صورت دقیق چه زمانی باید این کار را انجام دهند. در این مطلب قصد داریم تا دلایل متعددی برای زمان عوض کردن ویندوز را با شما به اشتراک بگذارید.
سیستم عامل ویندوز که یکی از محبوب ترین و پر استفاده ترین نمونه های موجود در جهان به شمار می رود، کاربرد های متنوعی دارد و همین موضوع می تواند مشکلاتی را حین کار با آن به وجود آورد. کاربران مبتدی ممکن است کمتر با مشکلات سیستم دست و پنجه نرم کنند، اما برخی از اعمال آنها هنگام کار می تواند به هسته سیستم عامل و سایر اجزای پشت پرده آن آسیب وارد کند. در این میان اما کاربران حرفه ای می توانند هر نوع تغییر در وضعیت کار سیستم عامل را احساس و منشا بروز آن را ردیابی کنند.
۱- کند شدن راه اندازی سیستم عامل: یکی از اولین نشانه های بروز مشکل در سیستم عامل ویندوز، افزایش مدت زمان راه اندازی آن از زمان روشن کردن کامپیوتر شخصی است. در این حالت زمان بسیار طولانی تری برای اجرای OS سپری می شود و در برخی مواقع نمی تواند دلیل منطقی برای این امر پیدا کنید. روند کند شدن می توان به صورت تدریجی یا ناگهانی رخ دهد و اگر میزان کند شدن به مرحله بحرانی برسد، زمان عوض کردن ویندوز فرا رسیده است.
۲- عدم اجرای صحیح اپلیکیشن ها: زمانی که اپلیکیشن های نصب شده به درستی اجرا نشوند یا حین کار با آنها مشکلی رخ دهد، می توان وارد فاز تعویض سیستم عامل شد. در صورتی که هیچ تغییری روی سخت افزار کامپیوتر شخصی یا نرم افزار های نصب شده روی سیستم عامل انجام نداده اید، نشان دهنده بروز مشکل در لایه های عمیق آن است که رفع کردن آنها بدون تعویض سیستم عامل، غیر ممکن به نظر می رسد. هر چند راهکارهایی مانند تعمیر رجیستری یا نصب مجدد فایل های dll می توانند برای رفع مشکل مورد استفاده قرار گیرند، اما در بسیاری از موارد نمی توانند مشکلات شما را به درستی و به صورت دائمی برطرف سازند.
۳- راه اندازی سیستم عامل با پیغام خطا: در برخی موارد ممکن است سیستم عامل شما به محض بارگزاری اقدام به نمایش پیغام خطا کند و این مورد نیز یکی از اصلی ترین دلایل برای عوض کردن ویندوز به شمار می رود. این پیغام خطا ممکن است منشا سخت افزاری یا نرم افزاری داشته و حتی امکان عیب یابی و تعمیر آن نیز فراهم شود، اما این عمل نیاز به دانش فنی بالا و البته خوش شانسی دارد. در برخی مواقع احتمال شکست خوردن شما در ترمیم فایل های سیستمی ویندوز ۱۰ یا نسخه های قدیمی تر و رفع پیغام خطا وجود دارد و از این حیث توصیه می شود که تعویض سیستم عامل را در اولویت قرار دهید. پیغام خطا می تواند پس از یک بار تایید از بین برود و حتی امکان ادامه یافتن نمایش آن در چند یا چندین نوبت وجود دارد. اگر نمایش پیغام خطا به دفعات تکرار شود، یعنی زمان تعویض سیستم عامل شما زودتر از موعد مقرر فرا رسیده است.
۴- کار نکردن قابلیت های سیستم عامل: بروز مشکل جدی در فایل های سیستمی می تواند سبب از کار افتادن برخی از قابلیت های اصلی یا فرعی آن شود و این مورد نیز یکی از نشانه های فرا رسیدن زمان تعویض سیستم عامل است. به عنوان مثال احتمال از کار افتادن نرم افزار امنیتی یا بخش به روز رسانی سیستم عامل وجود دارد و حتی امکان بروز مشکل در بخش های ابتدایی و ساده آن از جمله Theme و Device Manager نیز ممکن است. با افزایش مشکل در هسته ویندوز، احتمال بروز مشکلات بیشتر در کار نکردن قابلیت های سیستم عامل نیز افزایش می یابد و این موضوع به مرور زمان حاد تر می شود.
۵- نصب باج نرم افزار یا بد افزار: منبع دانلود و نصب نرم افزار در سیستم عامل بسیار ضروری بوده و همواره توصیه می شود که اپلیکیشن های مورد نیاز خود را از منابع معتبر دانلود و نصب کنید. دلیل تاکید روی این موضوع نیز وجود باج افزار یا بد افزار در بسیاری از وب سایت های دانلود نرم افزار است که می تواند شرایط سیستم عامل را بحرانی کند. همانطور که می دانید باج افزار یا بد افزار به محض سوار شدن روی هسته ویندوز فعال نمی شود و به مروز زمان تاثیر خود را نشان می دهند. از این رو زمانی متوجه وجود آنها می شوید که کار از کار گذشته و هسته سیستم عامل شما دچار مشکل جدی شده است. در صورتی که از نرم افزار امنیتی پیشرفته نیز استفاده می کنید، زمان به نسبت طولانی برای به روز رسانی آنتی ویروس و یافتن بد افزار یا باج افزار نیاز است و تا آن زمان مشکلات متعددی برای سیستم عامل به وجود می آید. اگر سیستم عامل شما دچار مشکلات غیر عادی مانند ایجاد New Folder یا مخفی شدن فایل ها شود، نشانه محکمی بر ویروس شدن ویندوز است و در این شرایط باید سیستم عامل خود را تعویض کنید.
۶- عدم شناسایی یا کارکرد صحیح سخت افزار: با وجود برخوردار از سخت افزار های قدرتمند، بار اصلی شناسایی و کار کردن آنها بر عهده سیستم عامل قرار دارد و در صورتی که هسته اصلی آن دچار مشکل شود، عملیات شناسایی سخت افزار و کارکرد صحیح آن به درستی انجام نمی شود. از این رو احتمال نمایش پیغام خطا در خصوص سخت افزار وجود دارد و پس از آن نیز امکان استفاده صحیح از قطعات مختلف از جمله کارت گرافیک، کارت شبکه، کارت صدا و مواردی از این قبیل وجود ندارد. در صورتی که مشکلات به وجود آمده با به روز رسانی سیستم عامل و درایور ها برطرف نشود، تنها راهکار موجود، عوض کردن ویندوز است.
۷- نصب نشدن نرم افزار های جدید: یکی از دلایلی که نشان دهنده فرا رسیدن زمان عوض کردن ویندوز به شمار می رود، نصب نشدن نرم افزار یا بازی های جدید است. در این حالت عملیات نصب آنها بدون دلیل خاص یا نمایش پیغام خطای عجیب متوقف شده و تکرار این فرآیند نیز تاثیری روی نصب صحیح آنها ندارد. بسیاری از کاربران فکر می کنند که مشکل از فایل های دانلود شده و مراحل نصب است، اما این مشکل حتی با دانلود کردن فایل های Setup از وب سایت های دیگر نیز برطرف نمی شود. در این شرایط پیشنهاد می شود که عوض کردن ویندوز را در دستور کار خود قرار دهید.
من حدود ۴ ساله ویندوزمو عوض نکردم برقا رفته اومده چند بار همه چیزمم عالی کار میکنه حالا میخام بدونم تو این چند سال لازمه عوض کنم یا نه