شرکت DELL که از دیرباز همکاری گسترده ای را با شرکت اینتل در زمینه تولید قطعات رایانه ای داشته است، در سری جدید لپ تاپ های خود از نسل هفتم پردازنده های اینتل موسوم به کبی لیک (Kaby Lake) استفاده می کند.
پس از آنکه شرکت اینتل پردازندههای نسل هفتم خود را با نام کبی لیک معرفی کرد، مشخص شد این نسل از پردازندهها مانند دو نسل قبلی برادول و اسکایلیک، همچنان از فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری بهره میبرند. اما بهبودهایی در نسل جدید صورت گرفته است که بیشتر در بخش مصرف انرژی، پردازندهی گرافیکی و قابلیتهای پخش چند رسانهای به چشم می خورد. شرکت اینتل میگوید بخش گرافیکی پردازندههای کبی لیک بهبود پیدا کردهاند و میتوان بازیهای گرافیک بالا را با رزولوشن ۷۲۰ در ۱۲۸۰ بر روی تنظیمات مدیوم و با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه اجرا کرد.
پس از معرفی نسل جدید پردازنده های اینتل، غول های فناوری که در زمینه تولید لپ تاپ فعالیت دارند، بلافاصله لپ تاپ های جدید خود را به این قطعات تجهیز کرده و روانه بازار می کنند. شرکت دل از جمله شرکت هایی است که همواره در این ارتباط به روز بوده و لپ تاپ های خود را با آخرین نسل پردازنده های اینتل تولید می نماید.
به عنوان مثال، لپ تاپ دل سری XPS 13 مدل ۲۰۱۶ ، که در این روزها سروصدای زیادی به پا کرده است، از آخرین نسل پردازنده های اینتل موسوم به کبی لیک بهره مند شده است.لپ تاپ XPS 13 مدل ۲۰۱۶ از لحاظ سرعت عملکرد در پردازنده بی نظیر است. همچنین سرعت وای فای آن نیز پیشرفت چشمگیری را نسبت به مدل قبلی در پی داشته است. اما این همه ی داستان نیست و به کارگیری نسل هفتم پردازنده های اینتل باعث شده است تا این سری از لپ تاپ های دل از لحاظ طول عمر باتری (روشن ماندن لپ تاپ) افزایش چشمگیری داشته باشد. در اصل پردازنده های کبی لیک اینتل کارآمدتر از نسل اسکای لیک بوده و جایگزین بسیار مناسبی برای آن محسوب می شود.
همانطور که در شکل بالا مشاهده می شود، لپ تاپ دل XPS 13 مدل ۲۰۱۶ با استفاده از پردازنده های کبی لیک قادر است به مدت ۱۳ ساعت و ۴۹ دقیقه در حالت وایرلس، روشن بماند.
در راستای تولید پردازنده های کبی لیک، شرکت اینتل میگوید در آینده ای نزدیک کاربران دسکتاپ نیز از بهبودهای این پردازنده جدید از جمله واحد گرافیکی بهتر و موتور مالتی مدیای جدید بهره مند خواهند شد.
مهمترین ویژگی های پردازنده های کبی لیک اینتل در ذیل به طور خلاصه بیان شده است:
- افزایش سرعت کلاک در تمام مدل های پردازنده (تا ۳۰۰ مگاهرتز)
- تغییرات سریع تر سرعت کلاک
- بهبود فرآیند تولید ۱۴ نانومتری
- هسته گرافیکی بهبود یافته
- چیپ ست سری های ۲۰۰ در سوکت ۱۱۵۱
- پشتیبانی از فناوری Optaneاینتل
- افزایش عملکرد عمر باتری
- افزایش سرعت وای فای