سیستم عامل ویندوز ۱۰ به دلایل مختلفی و به مرور زمان دچار مشکلاتی می شود که عیب یابی و برطرف کردن آنها نیازمند دانش فنی و البته صبر و تحمل فراوان است. مواجه شدن با صفحه آبی مرگ یا همان Blue Screen معروف برای هیچ کاربری خوشایند نبوده و کاربران برای برطرف سازی آن دست به هر کاری می زنند. یکی از روش های ایمن و کاربردی برای عیب یابی ویندوز ۱۰ به کارگیری قابلیت Clean Boot است که در این مطلب به آموزش آن می پردازیم.
بسیاری از کاربران برای حل مشکلات موجود در سیستم عامل، به تعویض ویندوز می پردازند که در بسیاری از موارد نیازی به آن وجود ندارد. در حقیقت مشکلات موجود می تواند به سادگی و در چند دقیقه برطرف شوند. قابلیت Clean Boot برای عیب یابی ویندوز ۱۰ از طریق باز کردن بخش سرویس های فعال روی این سیستم عامل آغاز می شود و باید به بررسی سرویس های مربوط به اپلیکیشن های نصب شده توسط کاربر بپردازید. در حقیقت در این روش نیازی به حذف یا غیر فعال کردن سرویس های ضروری سیستم عامل نبوده و فقط به بررسی سرویس های نصب شده توسط کاربر نیاز است.
۱- در ابتدا برای عیب یابی ویندوز ۱۰ پس از راه اندازی سیستم عامل، ابزار System Configuration را از منوی استارت فراخوانی می کنید. حتی می توانید عبارت مختصر msconfig را در محیط Run یا منوی استارت تایپ کرده و به این ابزار دسترسی پیدا کنید.
۲- پس از باز شدن ابزار ذکر شده در یک پنجره مجزا و در سر برگ پیش فرض، در بخش Selective Startup، تیک گزینه Load System Services را فعال کنید.
۳- اکنون به سر برگ Services مراجعه کنید. در این بخش می توانید سرویس های در حال اجرای سیستم عامل را مشاهده کنید. در بسیاری از موارد، عدم سازگاری یا بروز مشکل در یکی از همین سرویس های پر تعداد، می تواند عملکرد ویندوز ۱۰ را دچار اختلال کند.
۴- در این بخش، تیک گزینه Hide all Microsoft services را فعال کنید تا فقط سرویس های نصب شده توسط شما نمایش داده شود.
۵- سپس روی گزینه Disable All کلیک کرده و OK را بفشارید تا تنظیمات مورد نظر برای عیب یابی ویندوز ۱۰ اعمال شوند.
۶- حال به بخش Task Manager سیستم عامل مراجعه کرده و به سر برگ Startup بروید.
۷- با کلیک روی بخش Status می توانید سرویس های فعال و در حال اجرا را مشاهده کنید که به احتمال فراوان، مشکل سیستم عامل شما به دلیل نا سازگاری یا مواردی از قبیل است.
۸- در صورتی که به یک یا چند سرویس که برای شما چندان آشنا نیست و ارتباطی با اپلیکیشن های محبوب شما ندارد، مشکوک هستید، آنها را انتخاب و سپس Disable کنید.
۹- در نهایت سیستم عامل را Restart کرده و برطرف شدن مشکلات را بررسی کنید.