جرقه فناوری OLED با کشف خاصیت electroluminescent1 مواد آلی در اوایل دهه ۱۹۵۰ توسط A. Bernanose و همکاران در دانشگاه Nancy فرانسه زده شد. آنها جریان متناوب ولتاژ بالا (AC) را از موادی مانند acridine orange2 که در یک لایه نازک سلولوز یا سلوفان حل شده یا رسوب کرده بودند، عبور دادند.
OLED که مخفف واژه Organic Light Emitting Diode می باشد، نوعی دیود ساتع کننده نور است که فضای مابین الکترودهای آن توسط مواد آلی پر شده است و این مواد در برابر عبور جریان الکتریکی از خود نور ساتع می کند.
فناوری آینده نمایشگرها
با وجودی که فناوری ساخت OLED ریشه در شیمی محض دارد، کاربردهای آن در شاخه های مختلف صنعت هر روز بیشتر می شود و عملا هر دستگاهی که در آن LCD به کار رفته است می تواند کاندیدای استفاده از OLED باشد مانند تلفن های همراه، دوربین های دیجیتال، دستگاه های پخش DVD، ساعت، GPS، PADs، نوت بوک ها ، تلویزیون ها و یا حتی بیلبردها.
چرا در آینده OLED جای LCD را خواهد گرفت؟
فاکتورهای متعددی موجب برتری OLED نسبت به LCD (نمایشگرهای کریستال مایع) شده است که بارزترین آن فوق باریک و سبک بودن نمایشگرهای OLED نسبت به نمایشگرهای LCD است. به دلیل استفاده از مواد Self-Luminant (موادی که از خود نور ساتع می کنند) در OLED ها، دیگر نیازی به تاباندن نور پس زمینه نمی باشد و به همین خاطر این قابلیت را دارند که ابعادشان در حد یک ورقه نازک پلاستیکی نیز کاهش یابد. این فناوری راه را به سوی ساخت نمایشگرهای قابل انعطاف هموار خواهد ساخت.
یکی دیگر از مزیت های OLED سادگی فرایند ساخت و در نتیجه هزینه کمتر آن است. مراحل ساخت OLED ها کوتاه تر از LCD بوده و مهمتر اینکه از مواد کمتری هم در ساخت آنها استفاده می شود.
در شرایطی که نور محیط کم است مانند اتاق های تاریک، نمایشگرهای OLED کنتراست بالاتری نسبت به نمایشگرهای LCD دارند- چه LCD هایی که از از لامپ های فلورسانس کاتدی سرد (cold cathode fluorescent lamps) استفاده می کنند و چه آنهایی که از تکنولوژی جدیدتر “LED backlight” بهره می برند.
سایر ویژگی های OLED عبارت اند از:
-
کاهش ۲۰ درصدی مصرف برق نسبت به LCD
-
زاویه دید وسیع که امکان دیدن تصاویر از هر زاویه ای را فراهم می کند
-
وضوح تصویر بسیار بالا
-
ایجاد رنگ های استثنایی با درخشندگی و تباین بی نظیر
۱- Electroluminescence: یک پدیده نوری-الکتریکی است که در آن مواد در اثر عبور جریان الکتریکی یا قرار گرفتن در یک میدان الکتریکی قوی از خود نور ساتع می کنند.
۲- acridine orange: نوعی رنگ فلورسانت است که برای رنگ آمیزی اسیدهای نوکلئیک و نشان دادن چرخه سلولی به کار می رود.
فوجیتسو در یک نگاه:
کمپانی فوجیتسو شرکتی پیشرو در ارایه راه حل های پیشرفته و حرفه ای به تجارت ها و کمپانی هایی است که بر پایه ICT در بازارهای جهانی کار می کنند. این شرکت در حال حاضر در بیش از ۷۰ کشور دنیا در حال فعالیت می باشد و دارای بیش از ۱۷۰ هزار نیروی کار جهت حمایت و ارایه خدمات به مشتریان می باشد. فوجیتسو جهت طراحی و تولید محصولات خود ترکیبی از متخصصان سیستم ها و خدمات IT، و محصولات ارتباطی و محاسباتی را به وجود آورده است که این ترکیب باعث می شود کمپانی بتواند ارزش افزوده ای را از طریق محصولات با کیفیت به مشتریان خود ارایه کند.
این کمپانی در حال حاضر سومین کمپانی بزرگ دنیا در صنعت و خدمات IT می باشد. محصولات تولیدی این شرکت در کشور آلمان شامل انواع: PC، سرور، Storage، تبلت، نوت بوک، Zero Client، تین کلاینت، کی برد، مادر بورد، صفحه نمایش و Work Station می باشد.