فهرست مطالب

درباره مجازی‌سازی و راه‌کارهای آن بیشتر بدانید

حمایت از یادگیری دیجیتال و تعالی آموزش

مهم ترین تغییر بنیادی در ساختار فناوری سازمانی پس از شیوع و گسترش ویروس کرونا، مربوط به بخش آموزشی و دانشگاهی در کشور بوده است. با توجه به عدم بازگشایی کلاس ها به صورت فیزیکی و برگزاری تمامی کلاس ها به صورت آنلاین، لزوم به کارگیری تجهیزات سخت افزاری جدید و به روز رسانی سیستم آموزشی، اهمیت فراوانی یافته است. از این رو دانشگاه ها و مراکز آموزشی دست به دامان فناوری های نوین شده اند تا عملیات به روز رسانی سیستم آموزشی را با کمترین هزینه ممکن و بهترین بهره وری انجام دهند. از سوی دیگر با توجه به تعداد بسیار بالای اساتید و پرسنل دانشگاهی که همواره در محل کار خود حضور ندارند (به خصوص بخش فناوری اطلاعات)، جلوگیری از پیچیدگی فراوان در نصب، راه اندازی و سرویس های دوره ای در تجهیزات نوین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار گردیده است. در حال حاضر بهترین راه حل ممکن از نظر اقتصادی، بهره وری و سهولت در راه اندازی برای مراکز آموزشی، استفاده از سیستم دسک تاپ مجازی VDI به شمار می رود. مجازی سازی به موسسات آموزشی و دانشگاه ها این امکان را می دهد تا با کمترین هزینه و پیچیدگی به بالاترین سطح از کارایی دست یابند. از سوی دیگر امنیت اطلاعات نیز به دلیل عدم ذخیره آنها روی هر زیرو کلاینت و تجهیزات دسک تاپ مجازی VDI نسبت به کامپیوتر های سنتی به شدت افزایش یافته است.

جذب دانش آموزان و مدیریت هزینه ها از طریق بهره وری، بینش و سازگاری

بسیاری از اساتید و دانشجویان نیازی به ذخیره سازی اطلاعات خود روی کامپیوتر های شخصی ندارند و اطلاعات مورد نیاز خود را پس از انجام تغییرات به فلش مموری یا هارد دیسک پرتابل منتقل می سازند. از این رو وجود تجهیزات ذخیره سازی روی کامپیوتر های سنتی، ضرورتی نداشته و موسسات آموزشی به دلیل ساختار کلی آنها از تجهیزاتی مانند SSD یا هارد دیسک استفاده می کردند که با توجه به تعداد بالای کامپیوتر های مورد نیاز، هزینه بسیار زیادی را به موسسات آموزشی و دانشگاه ها تحمیل می کرد. با بهره گیری از سیستم دسک تاپ مجازی VDI و انواع زیرو کلاینت نسل جدید، تمام اطلاعات در صورت لزوم روی سرور ذخیره شده و هر کاربر از طریق پروفایل اختصاصی خود به آنها دسترسی پیدا می کند.

کامپیوتر های سنتی قادر به تامین امنیت کافی برای بسیاری از مراکز سازمانی نیستند و اولین قدم در این راه، حذف درایو های ذخیره سازی داخلی و اتصال به یک سرور متمرکز بوده که با به کارگیری VDI امکان پذیر می شود. به این نکته نیز باید اشاره کرد که طول عمر محدود قطعات به کار رفته در کامپیوتر های سنتی در مقایسه با زیرو کلاینت ها، سبب اعمال هزینه عیب یابی، تعمیر و حتی تعویض آنها می شود که با توجه به تعداد بالای دستگاه ها، بودجه سنگینی را می طلبد. از سوی دیگر نیازی به استقرار اساتید، پرسنل و دانشجویان در نقاط مشخص وجود نداشته و از هر نقطه ای می توان با استفاده از یک زیرو کلاینت به سیستم دسک تاپ مجازی VDI متصل شد و برنامه های تحقیقاتی و آموزشی را راه اندازی کرد.

مزایای مجازی سازی در دانشگاه ها و مراکز آموزشی:

با شیوع گسترده ویروس کرونا و تعطیلی دانشگاه ها و مراکز آموزشی، بسیاری از موسسات به صورت اجباری به آموزش مجازی روی آوردند. متاسفانه برخی از مراکز آموزشی از تجهیزات مورد نیاز برخوردار نبوده و خریداری تجهیزات در سطح مناسب نیازمند صرف هزینه بسیار زیادی بود. در نتیجه راهکارهای متعددی به جای خریداری کامپیوتر شخصی، لپ تاپ، مینی پی سی و آل این وان مجزا به ازای هر کاربر و پرسنل مطرح گردید و پیشرفت های فراوانی نیز در این زمینه به وجود آمد.

چالش هایی که با آنها مواجه هستیم

از جمله چالش های مهمی که مدیران سازمانی را به سمت مجازی سازی دسکتاپ سوق می دهند، می توان به موارد زیر اشاره کرد که مهم ترین چالش های یک سازمان در ارائه دسترسی به کارکنان خود به شمار می روند:

سایر چالش‌های پیش‌رو

راه‌کارهای پیشنهادی

جنس چالش های دانشگاه ها و مراکز آموزشی با سایر سازمان ها اندکی متفاوت بوده، اما به طور کلی همه آنها نیازمند کاهش هزینه عملیاتی، کاهش پیچیدگی در نصب و راه اندازی و سهولت در افزودن دستگاه های جدید هستند که تمام این موارد در کنار بهینه سازی امنیت اطلاعات توسط زیرو کلاینت PCoIP قدرت گرفته از سیستم روی یک چیپ Teradici امکان پذیر می شوند. با توجه به آغاز به کار تدریجی مراکز آموزشی در بسیاری از نقاط اروپا و کشور های توسعه یافته، روند توسعه زیر ساخت های سخت افزاری و نرم افزاری آغاز گردیده و برای برطرف سازی چالش های موجود نیز راهکارهای مناسب ارائه شده است. لازم به ذکر است که مزایای ذکر شده در ادامه، با بهره گیری از زیرو کلاینت های PCoIP قدرت گرفته از پردازنده Teradici به دست می آیند.

مجازی سازی دسکتاپ و بهره مندی از تجهیزات متناسب با آن به صورت کلی می تواند فواید فراوانی را برای سازمان های دولتی، نیمه دولتی و خصوصی فراهم آورد. این فواید به شرطی در دسترس مدیر شبکه یا IT سازمان و همچنین پرسنل آن مجموعه قرار می گیرند که انتخاب صحیحی برای ارائه راهکار صورت پذیرد. از جمله مهم ترین راهکارهای دقیق و صحیح برای بهره مندی از مجازی سازی دسکتاپ VDI می توان به موارد زیر اشاره کرد:

انتخاب بهترین زیر ساخت دسکتاپ مجازی از میان راهکارهای موجود

زیروکلاینت یونیوو

UZ100
زیرو کلاینت های Teradici PCOIP

زیروکلاینت یونیوو

UZ100
مشاهده محصول
شتاب دهنده های سخت افزاری Teradici PCOIP

زیروکلاینت یونیوو

UZ100

نتایج به دست آمده

پس از به کارگیری راهکارهای مجازی سازی دسکتاپ VDI و استفاده از زیرو کلاینت های PCOIP و شتاب دهنده های سخت افزاری مبتنی بر آنها، نتایج بسیار خوبی در رفع چالش ها و ارتقا امنیت اطلاعات در مراکز سازمانی به وقوع پیوست که در ادامه برخی از این نتایج را به اشتراک می گذاریم:

پس از به کارگیری راهکارهای مجازی سازی دسکتاپ VDI و استفاده از زیرو کلاینت های PCOIP و شتاب دهنده های سخت افزاری مبتنی بر آنها، نتایج بسیار خوبی در رفع چالش ها و ارتقا امنیت اطلاعات در مراکز سازمانی به وقوع پیوست که در ادامه برخی از این نتایج را به اشتراک می گذاریم:

زیروکلاینت w100

تجهیز دانشگاه ها و مراکز آموزشی با زیروکلاینت یونیوو UZ-100 (w100)