کالبد شکافی نسل جدید پردازنده های اینتل

کالبد شکافی نسل جدید پردازنده های اینتل
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

کمپانی اینتل برای ارائه معماری ها و تکنولوژی های جدید، طرحی را تحت عنوان تیک‌-تاک (Tick-Tack) معرفی نموده است که می توان آن را  یک تحول در مهندسی پردازنده‌های اینتل در نظر گرفت.

  

در این طرح، در مرحله نخست (tick)، فناوری ساخت کوچک ‌تر شده و در مرحله بعدی (tack) مهندسی ساخت پردازنده به صورت کامل تغییر خواهد کرد .

  

اولین زمزمه های ورود اینتل به تکنولوژی ساخت پردازنده های ۳۲ نانومتری با پردازنده های Westmere شروع شد که در این میان فرایند ساخت از ۴۵ نانومتر به ۳۲ نانومتر کاهش پیدا کرد و CPU و GPU باهم ترکیب شدند.

  

طبق مدل تیک تاک، ارتقای تکنولوژی ساخت Westmere در مرحله “تیک” قرار داشته و مرحله بعد، مرحله “تاک” خواهد بود که اینتل با حفظ همین روند، اقدام به تغییر مهندسی ساخت پردازنده خواهد نمود و یک معماری جدید را در دستور کار قرار خواهد داد. اسم رمز(Codename) این معماری جدید که در ادامه بر روی ان  بحث خواهیم نمود، “Sandy Bridge” به معنای پل شنی است.

  

هرچند سندی بریج دارای فرایند ساخت مشابه با معماری Westmere می باشد، اما تغییرات عمده ای که در معماری آن صورت گرفته می تواند به عنوان یک تحول در پردازنده های جدید محسوب شود.

  

  

  

  

نام گذاری

  

پردازنده های مبتنی بر سندی بریج، در واقع نسل دوم پردازنده های Core i7, i5, i3 می باشند. به همین دلیل شناسه مدل آنها با عدد ۲ شروع می شود که نمایانگر نسل دوم می باشد

  

  

  

  

ممکن است برخی مدل ها به حروف k، S  و T ختم شوند که در این قسمت به تشریح آنها می پردازیم:

  

k: این مشخصه به معنای SKU* هایی با ضریب فرکانس باز است که بیشتر مورد توجه اورکلاکرها خواهد بود.

  

S: پردازنده هایی که در شناسه آنها پس از چهار رقم از حرف S استفاده شده است، فرکانس کاری پایین تری دارند. برای مثال Core i7 2600 از فرکانس ۳.۴ GHz استفاده می کند در حالی که مدل Core i7 2600S از فرکانس ۲.۸ GHz بهره خواهد برد. اما در شرایط اورکلاک توسط Turbo Boost** هر دو به فرکانس کاری یکسانی خواهند رسید. گفتنی است فرکانس GPU از این قاعده تبعیت نخواهد کرد.
 T: پردازنده هایی که پس از چهار رقم آنها از حرف T استفاده شده است، فرکانس پایه کمتری نسبت به پردازنده های سری S دارند و همچنین فرکانس توربو این سری پایین تر می باشد.  همین امر باعث می شود این سری از پردازنده ها  از توان مصرفی (TDP) پایین تری برخوردار باشند.

  

در جدول زیر می توانید  مدل ها و مشخصات مهم پردازنده های دسکتاپ را مشاهده کنید:

  

  

  

  

لیست پردازنده های سری S و سری T نیز در جدول زیر ارائه شده است:

  

  

  

لیست پردازنده های Mobile مبتنی بر سندی بریج نیز در لیست زیر مشخص شده است:

  

  

  

  

*SKU :مخفف Stock Keeping Unit ، این شاخصه برای محصولاتی است که در بازار وجود خواهند داشت و دارای شناسه خرید مخصوص هستند.
 **Turbo Boost: تکنولوژی ارائه شده توسط اینتل که در بار پردازشی بالای پردازنده، اقدام به افزایش فرکانس در واحد های معین می نماید که در بخش های بعدی به تشریح آن خواهیم پرداخت .

  

این مطلب ادامه دارد…

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.