چگونگی راه اندازی یک شبکه بیسیم اد-هاک و برقراری ارتباط مستقیم میان دو کامپیوتر

چگونگی راه اندازی یک شبکه بیسیم اد-هاک و برقراری ارتباط مستقیم میان دو کامپیوتر
زمان مطالعه: 5 دقیقه

 حتما برای شما هم پیش آمده که نیاز به ایجاد شبکه ای میان دو لپ تاپ داشته اید، اما هیچ کدام کابل شبکه همراه تان نبوده است. در چنین مواقعی، شما می توانید با استفاده از کارت های شبکه دو دستگاه، یک شبکه اد-هاک را میان آن دو راه اندازی کنید.
  
 اگر به موضوع علاقه مند شده اید، این راهنمای نسبتا کامل راه اندازی را دنبال کنید. البته در اینجا تنها به شیوه راه اندازی شبکه اد-هاک در ویندوز ۷ پرداخته شده است. این راهنما از سه بخش تشکیل شده است: ایجاد یک شبکه بیسیم اد-هاک روی یک سیستم، اتصال دیگر کامپیوترها به آن، و اشتراک گذاری فایل و پوشه ها در شبکه جدید.
  
 نکته: قبل از دنیال کردن این راهنما، اطمیمان یابید وایرلس کامپیوترهایی که قرار است در شبکه adhoc با هم باشند، روشن است.
  
 گام اول: خلق یک شبکه بیسیم اد-هاک
 
 ابتدا پنجره Network and Sharing Center را از کنترل پنل ویندوز باز کنید. حال بر روی عبارت Set up a new connection or network کلیک کنید.
  
 

  
 پنجره Set Up a Connection or Network باز خواهد شد و شما می توانید کار را شروع کنید. در اینجا می توانید تمامی انواع ارتباطات را پیکربندی کنید، که می تواند شامل شبکه نرمال، ارتباط وی پی ان به شبکه شرکتی، یا ایجاد یک شبکه اد-هاک (کامپیوتر به کامپیوتر)‌باشد. از لیستی که روبروی تان است، گزینه Set up a wireless ad hoc (computer-to-computer) network' را انتخاب کرده و دکمه کلیک را بزنید.
  

 

  
 پنجره تازه ای باز خواهد شد که به توضیح قابلیت های یک شبکه adhoc پرداخته است. پس از مطالعه آن، روی next کلیک کنید.
  

 

  
 حالا زمان پیکربندی و برپایی شبکه است. ابتدا نامی را برای شبکه (Network Name) انتخاب کرده و سپس نوع سیستم امنیتی (Security Type) آن را برگزینید. برای امنیت بیشتر، توصیه می شود گزینه WPA2-Personal را انتخاب کنید. این گزینه رمزنگاری بهتری را مهیا کرده و نفوذ به آن بسیار سخت تر از WEP است. حال رمزعبوری (Security key) برای شبکه تان انتخاب کنید. خب، اگر می خواهید در آینده هم از تظیمات این شبکه در موقعیت های دیگر بهره ببرید، مربع کنار عبارت Save this network را هم تیک بزنید. حال موقع کلیک روی دکمه Next است.
  

 

  
 حالا خلق شبکه مورد نظرتان آغاز خواهد شد. این مرحله شاید چند ثانیه طول بکشد.
  

 

  
 هنگامی که کار تمام شود، اخطاری را خواهید دید که خبر از ایجاد شبکه و آمادگی آن برای کار می دهد. اطمینان یابید که رمزعبور را به خوبی به خاطر سپرده و یادداشت نموده اید و امکان فراموشی آن نیست. حال روی دکمه Close کلیک کنید.
  

 

  
 اکنون لپ تاپ شما مشغول انتشار شبکه تازه ساخته شده است و منتظر نشسته تا بقیه کامپیوترها به آن وصل شوند.
  

 

  
 گام دوم: اتصال کامپیوترهای دیگر به شبکه اد-هاک
 
 حالا زمان آن است که کامپیوتر یا کامپیوترهای دیگر را به این شبکه وصل کنید. در کامپیوتر دیگر، روی آیکون شبکه در بخش نوتیفیکیشن سمت راست-پایین دستک تاپ کلیک کنید تا لیستی از شبکه های موجود را بیابید. همان طور که می بینید، شبکه اد-هاک شما هم درون این لیست به نمایش در آمده، روی آن کلیک کرده و دکمه connect را بزنید.
  

 

  
 پنجره جدیدی از شما درخواست ورود رمز عبور شبکه را می کند. پس از تایپ رمزعبور روی OK کلیک کنید.
  

 

  
 اکنون ویندوز ۷ به چند ثانیه زمان نیاز دارد تا به شبکه جدید متصل شود.
  

 

  
 هنگامی که این کار به اتمام برسد، پنجره بالا غیب خواهد شد و شما می توانید استفاده از شبکه اد-هاک را آغاز کنید.
  
 گام سوم: اشتراک فایل ها و پوشه ها در شبکه
 پس از راه اندازی یک شبکه اد-هاک و اتصال تمامی کامپیوترهای لازم به آن، یکی از کارهایی که این شبکه می تواند بر عهده بگیرد، اشتراک فایل و پوشه است. که شما را قادر می سازد به آسانی محتوای مورد نظرتان را میان کامپیوترهای درون شبکه رد و بدل کنید.
  
 پس از آنکه کامپیوتر دوم به شبکه متصل شود، چند ثانیه ای برای تایید هویت شبکه صرف می شود. و آنگاه ارتباط برقرار می شود. در این موقع پنجره Network and Sharing Center وضعیتی مانند عکس زیر را به نمایش می گذارد.
  

 

  
 پس از اینکه تایید اعتبار شبکه پایان یافت، ویندوز ۷ آن را به عنوان یکی از پروفایل های public network به نمایش می گذارد. و این بدان معنی است که شما نمی توانید هیچ چیزی را به اشتراک بگذارید. و مشکل دیگر این است که امکان تغییر آن به نوع دیگر شبکه، همچون work یا home را ندارید.
  

 

  
 و این بدان معنی است که باید به صورت دستی تنظیمات network and sharing را برای پروفایل public network تغییر دهید. برای یادگیری انجام این کار می توانید مقاله «چگونگی شخصی سازی تنظیمات شبکه در ویندوز ۷» را دنبال کنید. اطمیمنان یابید که در انتها تمامی قابلیت های مورد نیازتان را در پروفایل public network فعال کرده اید. و البته این کار را باید در تمامی کامپیوترهای متصل به این شبکه انجام دهید.
  
 اخطار امنیتی
 
 هنگامی که از شبکه adhoc جدا می شوید، حتما باید تنظیمات تغییر یافته در پروفایل public network را به حالت اولیه برگردانید. اگر آنها را دست نخورده باقی بگذارید، هنگامی که به یک شبکه عمومی دیگر وصل می شوید، کامپیوتر شما در برابر نفوذ دیگران و دست یابی شان به پوشه ها و فایلهای تان بدون محافظ و در معرض خطر است. لذا پس از اتمام کار، اطمینان یابید که تنظیمات را به حالت پیش فرض شان برگردانده اید.
  
 نتیجه گیری
 
 گاهی اوقات که لازم است برای انتقال فایل، لپ تاپ تان را به کامپیوتر فرد دیگری متصل کنید، این قابلیت بسیار کاربردی خواهد بود. با تغییر یک سری از تنظیمات، شما همچنین قادر خواهید بود که از این شبکه برای اشتراک اینترنت بین یک یا چند کامپیوتر هم بهره ببرید.
  
 و بخش نه چندان خوب ماجرا اینجا است که تغییر پروفایل شبکه تعریف شده برای این نوع ارتباط چندان راحت نیست. تقریبا در همه موارد لازم است که سراغ پروفایل پابلیک رفته و به صورت دستی تنظیمات اشتراک شبکه public network را تغییر دهید. و این موضوع، همان طور که اشاره شد، هنگام اتصال شما به شبکه های واقعا عمومی (مثلا اینترنت) باعث ظهور مشکلات امنیتی جدی خواهد شد.
  

  

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.