شروعی بر دنیای گجت های با روح واحد
حتماً تابحال خبرهای گوناگونی درباره آخرین سیستم عامل شرکت معظم مایکروسافت شنیده اید . مایکروسافت در چند کنفرانس آن را معرفی کرده و حسابی به آن آب و تاب داده است . اما بگذارید ببینیم که واقعا ویندوز هشت چیست و چه دارد که این همه سروصدا کرده و همه را به جنب و جوش وا داشته است .
۱- دنیای زیرو و رو شده مایکروسافت. در اولین نگاه به عکس ها و پیش نمایش های ویندوز ۸ ظاهر کاملا متفاوت آن جلب نظر می کند. دیگر نه خبری از دسک تاپ معمول است و نه تسک بار دوست داشتنی پایین ویندوز را مشاهده می کنید . مثل اینکه همه چیز زیر و رو شده و محیط کاربری ویندوز هشت بیشترین شباهت را به رابط کاربری ویندوز فون ۷ این شرکت دارد .
۲- ویندزو هشت از سیستم های مبتنی بر معماری system-on-a-chip و پردازنده های AMR پشتیبانی می کند . این بدان معنی است که قرار است یک سیستم عامل برای همه چیز داشته باشیم . همین موضوع باعث شده که ویندوز هشت علاوه بر دسک تاپ و لپ تاپ ها ، بر روی تبلت ها و دیگر ابزارهایی که از این معماری استفاده می کنند ، قابل استفاده باشد.
۳- برنامه های قدیمی هم روی ویندوز هشت کار می کنند . تمامی برنامه های تحت ویندوز سون و شاید ویندوزهای قبلی به راحتی در ویندوز هشت قابل استفاده هستند و شما نیازی به خرید یا به روز رسانی نرم افزارهای ویندوز سون نخواهید داشت .
۴- ویندوز هشت سازگارترین سیستم عامل بازار با قابلیت لمسی صفحات نمایش ابزارهای مختلف است . مایکروسافت به خوبی می داند که ذائقه مخاطب در حال تغییر به سمت تبلت ها ، لپ تاپ های صفحه لمسی و کامپیوترهای All-in-one با صفحه تمام لمسی است . موس و کیبرد هم کم کم نفس های آخر را می کشند . در ویندوز هشت تمامی برنامه ها بدون نیاز به صفحه کلید و موس ، تنها با قابلیت چند لمسی و صفحه کلید مجازی کار خواهند کرد .
۵- شیوه طراحی و کار برنامه ها تغییر کرده است . مایکروسافت می گوید که با استفاده از جاوااسکریپت و HTML5 برنامه هایش را ( که در اینجا App نامیده می شوند ) به شیوه خاصی طراحی کرده است . این برنامه ها تا حد زیادی به وب اپلیکیشن ها و برنامه های تلفن های هوشمند وتبلت ها شبیه شده اند .
۶- مایکروسافت هم صاحب فروشگاه نرم افزار یا App Store است . درون ویندوز هشت شاهد یک برنامه فروشگاه داخلی هستیم و تقریبا تمام برنامه های تولیدی مایکروسافت اعم از رایگان و غیررایگان را در این فروشگاه خواهید یافت و در مرحله بعد برنامه های دیگر شرکت ها را هم که برای ویندوز هشت تولید شده اند به آن اضافه شده است .
۷- علی رغم جهش سخت افزار از ویندوز ایکس پی به ویندوز ویستا، ویندوز سون همان سخت افزار یک گیگابایت رم و یک گیگاهرتز پردازنده ویستا را نیاز داشت . حال طبق گفته های مدیران مایکروسافت، در ویندوز هشت هم تغییرات گسترده ای از نظر سخت افزار مورد نیاز نخواهیم دید . ویندوز هشت با همان حداقل های پردازنده یک گیگابایتی، رم یک گیگابایتی و پانزده تا هفده گیگابایت فضای خالی هارد دیسک می تواند کار کند .
۸- ویندوز سون نسخه خانگی را بسته به اینکه از ویستا به آن آپگرید می کردید یا نسخه مستقل می خریدید، بین ١٦٥ تا ٢٥٠ دلار برای تان هزینه در برداشت . پیش بینی می شود که ویندز هشت هم چیزی بیش از این قیمت نیست .